12 نکته طلایی برای اینکه دانشجوی نمونه باشید
12 نکته طلایی برای اینکه دانشجوی نمونه باشید
سال های دانشجویی، سال هایی پر از خاطرات و تجربه است. دوران دانشجویی می تواند دوران طلایی زندگی یک فرد باشد. اگر دانشجو، صرفا به فکر کسب نمره ی قبولی و اخذ مدرک باشد، دستاورد چندانی از دوران دانشجویی نخواهد داشت. از طرفی دیگر، دانشجویانی هستند که قصد دارند دانشجوی نمونه و برتر باشند. آن ها می خواهند از سالهای دانشجویی به عنوان فرصتی برای پیشرفت و بهبود استفاده کنند. این دسته از دانشجویان مخاطبان این مقاله هستند.
نکاتی که در این مقاله آورده شده است، برای دانشجویانی کاربرد دارد که قصد دارند در دوران دانشجویی به مهارت های کاربردی و پیشبرنده در زندگی دست یابند. در ادامه به بررسی مهمترین نکات قابل توجه دانشجویان خواستار برتری و موفقیت میپردازیم:
-
فعالانه درگیر فعالیتهای کلاسی شوید
سوالات متفکرانه بپرسید. فعالانه در بحث ها شرکت کنید. در مورد فعالیت ها هیجان زده و با اشتیاق عمل کنید. با زبان بدن خود نشان دهید که برای یادگیری و رشد در کلاس حضور دارید. برای اینکه یک دانشجوی نمونه باشید، باید در فعالیت های کلاسی، خود را به استاد اثبات کنید. از دیگر فواید شرکت در فعالیت های کلاسی این است که درس را به صورت عملی و کاربردی فرا میگیرید.
-
اصیل باشید
کپی کردن پروژه های کلاسی یا مبادله پاسخ ها با کسی که قبلاً در کلاس بوده است می تواند وسوسه انگیز باشد. به یاد داشته باشید شخصی که این کار را خودش انجام می دهد در حال یادگیری است. تا جایی که می توانید با انبوهی از اطلاعات و علم دانشگاه را ترک کنید. برای اینکه دانشجوی نمونه و برتر باشید، به هر پروژه به عنوان منبعی برای یادگیری مطالب جدید، بنگرید.
-
بهترین خود باشید
تمام تلاش خود را به کار بگیرید. شما نمی توانید کامل باشید، پس به خود اجازه دهید انسان باشید. جوری که در پایان روز به خود نمره ۱۰۰ بدهید. از نظر ظاهری و رفتاری نیز، وسواس بیشتری به خرج دهید. صرف پیشرفت علمی، از شما دانشجوی نمونه نمی سازد.
- خرید دست دوم انجام دهید
کتابهای دست دوم ارزان تر از کتاب های نو هستند. این هیچ ایرادی ندارد که از کتاب های دست دوم استفاده کنید؛ بدین طریق شما می توانید کتاب های بیشتری بخرید؛ بخاطر مسائل مالی، از پذیرفتن پروژه های علمی منصرف نمی شوید. به عبارت دیگر با صرفه جویی در یک موقعیت، راه برای موقعیت بهتر باز می شود.
-
کمک بخواهید
در صورت نیاز از درخواست کمک نترسید. کمک خواستن از دیگران، موجب افزایش ارتباطات مفید در دانشگاه و سیستم سازی برای فعالیت های مهم تر می شود. نمونه هایی از موقعیت های درخواست کمک :
- برای تشکیل یک گروه مطالعاتی با دانشجویان دیگر تماس بگیرید؛
- یک قرار ملاقات با مشاور دانشگاه تعیین کنید و سلامت روان خود را مهم بشمارید؛
- برای انجام پروژه های سخت تر، از دانشجویان ترم های بالاتر ، راهنمایی بگیرید؛
-
باز باشید
ورود به دانشگاه، باعث لرزیدن پایه های تصورات قبلی شما می شود. موقعیت ها و افکاری که با آن رو به رو می شوید، در جدیدی از زندگی را به روی شما باز میکند. در مقاطع بالاتر، آشنایی با افراد مهم تر، پروژه های پیچیده تر و چالش های جدید موجب ایجاد تغییر در ذهنیت و تصورات شما می شود. ذهن خود را برای چالش های جدید آماده کنید. اگر بخواهید با ذهنی بسته وارد محیط جدیدی شوید، هیچ چیز از معنویات شما پرورش نخواهد یافت. از محیط جدید، به عنوان منبعی برای دریافت افکار و ذهنیت های جدید استفاده کنید.
برای اینکه دانشجوی نمونه باشید، این ویژگی را کم نشمارید. تجربیات جدید را به چالش بکشید. با ذهنیت های جدید مواجه شوید؛ حتی اگر قصد ندارید آن ها را بپذیرید، اما به آن ها فکر کنید. تجزیه و تحلیل افکار و عقاید دیگران، باعث باز شدن ذهن شما می شود.
-
تصمیمات خود را بسازید
شما خودتان مسئول اقدامات، انتخاب ها و تصمیم هایتان هستید. پس در طول روز، انتخاب هایتان را با ارزش هایتان مطابقت دهید. چیزی که خلاف مسیر موفقیت و رشد شماست را کنار بزنید. در مقابل خواسته ها و موقعیت های اتفاقی و پرحاشیه، مقاومت کنید.
برای اینکه به دانشجوی نمونه شناخته شوید، باید با تدبیر بیشتری به موقعیت ها و انتخاب ها پاسخ دهید. برخی از تصمیم ها، مسیر پیش روی شما را به چالش و انحراف میکشد. لذا برای اینکه در مسیر درست باقی بمانید، مدام ارزش ها و اهدافتان را به خودتان متذکر شوید.
-
درگیر مجامع مفید شوید
اکنون فرصتی است که درگیر جمع شوید و دوستیهایی برقرار کنید که به طور بالقوه میتوانید تا آخر عمر داشته باشید. با ملحق شدن به افراد دیگری که علایق مشابه شما دارند، می توانید به تدوام روابط، اطمینان بیشتری ببخشید. افرادی که با شما همفکر و هم مسیر باشند، می توانند ارتباطات شغلی آینده ی شما باشند. دانشجوی نمونه و برتر کسی است که از داخل دانشگاه برای موفقیت های آتی خود برنامه ریزی و آیده نگری داشته باشد.
-
چیزهای جدید را امتحان کنید
افراد درست، تجربه های خوب و چالش های سازنده را در موقعیت های درست پیدا کنید. |
بدون شک بودن در محیط های قبلی و تکراری، آرامش بیشتری برای شما دارد؛ اما برای تجربه های جدید و چالش های سازنده، از رویدادهای جدید استقبال کنید. رویدادهای علمی، همایش ها، نمایشگاه های دانشگاهی و … سرشار از تجربه ها و روابط جدید و سازنده هستند.
-
ظاهر شوید
گاهی لازم است فقط در موقعیت ظاهر شوید. برای اینکه دانشجوی نمونه و برتر باشید، باید در موقعیت های سازنده حضور داشته باشید. به طور مثال در کلاسی که از طرف دانشگاه برگزار شده است، شرکت کنید. برای حضور در برنامه های غیردرسی، داوطلب شوید. برای کارهای خیرخواهانه فعال باشید.
-
آینده خود را در نظر بگیرید
انتخاب هایی داشته باشید که در ادامه راه به آنها افتخار کنید. از امروز برای آینده ی خود سرمایه گذاری کنید. هر اقدامی که امروز انجام می دهید، بدون شک در آینده ی شما تاثیر دارد. تلاش کنید نهایت تاثیرات مثبت را برای آینده ی خود از فعالیت های روزانه دریافت کنید. یک صحبت کوتاه با استاد در انتهای کلاس، ممکن است یک موقعیت پیشرفت برای شما ایجاد کند. کمک به اساتید در امور درسی و غیردرسی، موجب می شود شما در خاطر آن ها ماندگار شوید.
-
دوستان خود را آگاهانه انتخاب کنید
اگر برخی ارتباطات، شما را از مسیر اصلی تان دور می کند، از آنها فاصله بگیرید. اگر خود را در گروهی دیدید که احساس میکنید تمرکز و برنامههایتان را از مسیر اصلی منحرف میکند، تغییر موقعیت را انتخاب کنید. دوستان خود را هوشمندانه انتخاب کنید. برای اینکه دانشجوی نمونه و برتر باشید باید بهای آن را نیز پرداخت کنید. مهمترین بهای برتر شدن، این است که از لذت های زودگذر بگذرید.
دیدگاهتان را بنویسید