12 نکته از زبان بدن در جلسه مصاحبه
زبان بدن در جلسه مصاحبه
در طول مصاحبه، زبان بدن شاخص مهمی از راحتی، اعتماد به نفس و علاقه شما برای داوران است. در این مقاله، ما درباره چیستی و چرایی اهمیت زبان بدن در موقعیت های مهم همچون مصاحبه گفته ایم. سپس لیستی جامع از نکات زبان بدن را برای ارائه ی مصاحبه ای بهتر به شما ارائه میدهیم.
زبان بدن چیست؟
زبان بدن روشی است که شما با حالت و حرکت دست، ژست، حالات اجزای صورت و حرکات خود احساسات خود را به اشتراک میگذارید. زبان بدن معمولاً ناخودآگاه است، اما با تمرین، می توانید یاد بگیرید که زبان بدن خود را کنترل و اعتماد به نفس خود را به اطرافیان نشان دهید.
چرا زبان بدن در طول مصاحبه مهم است؟
زبان بدن در طول مصاحبه احساسات شما را به مصاحبه کنندگان نشان میدهد. حرکات و موقعیتهای خاصی از اعضای بدن وجود دارد که نشان دهنده احساسات منفی و مثبت است. برخی از علائم نشان دهنده ی احساسات منفی از جمله عصبانیت و برخی دیگر نشان دهنده ی شادی یا رضایت است. زبان بدن خنثی یا مثبت به مصاحبه کننده اجازه می دهد تا بر آنچه می گویید تمرکز کند، نه بر ظاهر شما. هنگامی که مصاحبه کننده بتواند به راحتی آنچه را که می گویید پردازش کند، احتمال بیشتری وجود دارد که در موقعیتی که هستید، پذیرفته شوید.
چگونه از زبان بدن برای ایجاد اعتماد در مصاحبه شغلی خود استفاده کنیم؟
-
قبل از ورود به اتاق مصاحبه، آماده شوید
آمادگی پیش از ورود به اتاق، موجب افزایش اعتماد به نفس شما میشود. قبل از ورود به اتاق، تلفن خود را در حالت بی صدا قرار دهید؛ چند نفس عمیق بکشید؛ افکار خود را کنترل کنید؛ برای آخرین بار پرونده و مدارک خود را بررسی کنید.
-
در اتاق انتظار آگاه باشید
انتظار برای شروع مصاحبه ممکن است زمان خوبی برای پیگیری ایمیل ها یا ارسال پیامک به نظر برسد، اما بهتر است در این زمان نسبت به آنچه در محیط اتفاق می افتد، هشیار باشید. صبورانه منتظر باشید. اگر میتوانید، صندلیای را انتخاب کنید که بتوانید دری را که فکر میکنید داوران از آن عبور میکنند، ببینید.
-
وضعیت بدن را خوب حفظ کنید
هنگامی که در مصاحبه واقعی قرار گرفتید، وضعیت بدن خود را صاف نگه دارید. شانه های خود را به عقب و پایین نگه دارید و چانه خود را بلند کنید. در صورت امکان یک صندلی با پشت صاف انتخاب کنید و چانه خود را بالا و شانه ها را پایین نگه دارید. این وضعیت را به طور منظم تمرین کنید تا برای شما راحت باشد. وضعیت بدنی عالی نشان دهنده اعتماد به نفس است.
-
کف دست خود را باز نگه دارید
اگر این کار برای شما طبیعی است، میتوانید از دستان خود برای صحبت استفاده کنید؛ اما مطمئن شوید که حین انجام این کار، کف دست خود را باز نگه دارید. کف دست های باز و رو به بالا نشان می دهد که شما چیزی برای پنهان کردن ندارید و به آنچه می گویید، اطمینان دارید.
-
از تماس چشمی موثر غافل نشوید
از نظر ارتباط چشمی، با مصاحبه کننده مانند یک دوست قدیمی رفتار کنید. به طور مرتب با آنها تماس چشمی برقرار کنید. هنگام دست دادن همیشه تماس چشمی خود را حفظ کنید.
-
پاسخگو باشید
لبخند بزنید تا نشان دهد که احساس خوبی از صحبت کردن دارید. این اقدامات نشان می دهد که شما آنچه را که مصاحبه کننده می گوید درک می کنید و با اظهارات او موافق هستید.
زبان بدن شما نشان دهنده اعتماد به نفس، مثبت بودن و علاقهی شما به موضوع مصاحبه است. |
-
محکم دست بدهید
اگر قصد دارید با مصاحبه کننده ها دست بدهید، دست دادن شما باید محکم باشد و یک یا دو ثانیه طول بکشد. بدین طریق شما پیام خوشنودی از آشنایی و حضور در این محل را به طرف مقابل انتقال می دهید.
-
پاهای خود را ثابت و صاف نگه دارید
در صورت امکان پاهای شما باید ثابت و نه در حالت ضربدری باشند. روی هم گذاشتن پاها می تواند به اشتباه به عنوان بی علاقگی در مصاحبه تعبیر شود.
-
بی قراری خود را کنترل کنید
اگر یک عادت عصبی مانند تکان دادن پا یا ضربه زدن روی میز دارید، تمام تلاش خود را برای سرکوب آن به کار بگیرید. عادتهای بیقرار میتوانند حواستان را پرت کنند و ممکن است عصبی بودن یا بیعلاقگی را برای مصاحبهکننده نشان دهند.
-
دستانتان را پنهان نکنید
اگر برای مصاحبه پشت میز نشسته اید، دستان خود را در معرض دید قرار دهید. این نشان می دهد که شما چیزی برای پنهان کردن ندارید. اگر روی صندلی هستید که چیزی جلوی شما نیست، دستان خود را در دامان خود نگه دارید و کف دست ها قابل مشاهده تا نشان دهنده باز بودن باشد.
-
وسایل شخصیتان را در دسترس خود نگه دارید
اگر کیف دارید، آن را روی زمین در کنار خود قرار دهید. اگر قصد ارائه هرگونه سند یا یادداشت برداری دارید، به محض ورود به اتاق، آن موارد را از کیف خود خارج کنید تا در جریان گفتگو اختلال ایجاد نکنید.
-
لبخند تایید را فراموش نکنید
با لبخند زدن، تکان دادن سر و خم شدن به جلو در هنگام صحبت نشان دهید که به آنچه مصاحبه کننده می گوید علاقه مند هستید.
دیدگاهتان را بنویسید