تحصیلات تنها عامل موفقیت ؛ آری یا نه؟!
![موفقیت](http://estedadtahsili.com/wp-content/uploads/2022/06/WhatsApp-Image-2022-06-16-at-2.43.28-PM.jpeg)
تحصیلات تنها عامل موفقیت ؛ آری یا نه؟!
مدرک گرایی در کشور ما، به یک مسئله در مسیر پیشرفت جوانان تبدیل شده است. متاسفانه خانواده ها و حتی بسیاری از جوانان، تحصیلات عالی، را شرط لازم و کافی برای موفقیت میدانند؛ و هنگامی که موفقیت مطلوب در پایان مسیر تحصیلی، حاصل نشود، این افراد ناامید و مائوس می شوند. آسیب شناسی این تفکر غالب در جامعه، به سیستم آموزشی کشورمان برمیگردد. اما اینکه چگونه این تفکر را از بین ببریم یا آسیب های آن را بر جامعه جوانان ترمیم کنیم، نیاز به یک حرکت بنیادی دارد.
چرا دانشجویان کمی در تحصیلات خود موفق می شوند؟
یکی از ماموریت های آکادمی خاص باش ، این است که کلیشه ی “موفقیت در گرو تحصیلات” را در عموم مردم به “موفقیت در گروه استعداد، علاقه و تلاش هدفمند” تبدیل کند. آکادمی خاص باش در راستای این ماموریت، به تدریج به بررسی امور موثر در موفقیت میپردازد؛ یکی از عوامل مهم موفقیت ، تحصیلات هدفمند است.
تحصیلات هدفمند بدین معنی است که پاسخ سوال های زیر را بدانید و سپس اقدام به ادامه تحصیل نمایید:
- آیا در این رشته ی تحصیلی، شغل مناسب وجود دارد؟
- آیا من می توانم در این رشته ی تحصیلی، کارآفرینی کنم؟
- آیا کشور به فارغ التحصیلان این رشته نیاز دارد؟
- آیا ادامه ی تحصیلات در مقاطع عالی، مانع پیشرفت شغلی من نمی شود؟
- و …
بدون شک تعداد کثیری از دانشجویان و فارغ التحصیلان فعلی کشور، به هیچکدام از این سوالات حتی فکر نکردند و وارد مقاطع ارشد و دکتری شدند. بسیاری از این افراد در میانه ی مسیر دانشجویی، انصراف داده اند، اخراج شده اند یا تحصیلات خود را نیمه کاره رها کرده اند. تعدادی دیگر، تحصیلات خود را با کیفیت پایین به اتمام رسانده اند و هیچ بهره ای از علم و مدرک خود نبرده اند. تعداد کمی از دانشجویان کشور، با پیروی از یک طرح از پیش تعیین شده ی مسیر آکادمیک خود، وارد مقطع عالی شده و این مسیر را تا موفقیت به اتمام رسانده اند.
موفقیت تحصیلی به چه معنی است؟
موفقیت تحصیلی فقط به معنی کسب نمرات بالا و ممتاز شدن نیست. در واقع دانشجویی که فعالیت های علمی، مقاله، طرح و مهمتر از همه، درآمدزایی همراه با تخصص و مهارت مرتبط داشته باشد، موفق به کسب درجاتی از موفقیت تحصیلی شده است. این سطح از موفقیت لازم است اما کافی نیست. بدون شک، تاثیر تحصیلات بر زندگی فرد، نباید به دستاوردهای علمی، محدود شود. دستاوردهای مالی، یکی از مهمترین جنبه های زندگی هر فرد را تشکیل می دهد که نیازمند برنامه ریزی مدون و طولانی مدت است.
مسیر موفقیت تحصیلی
“ نقشه راه آکادمیک ” مانند یک مسیر منحصر به فرد موفقیت در زندگی تحصیلی هر فرد عمل میکند. چه بسا این موفقیت به حوزه ی شغل و حرفه ی فرد نیز تسری پیدا کند. بنابراین لازم است داوطلبان مقاطع ارشد و دکتری، با بررسی مسیر آکادمیک و پیشرفت تحصیلی خود، احتمال موفقیت خود را ارتقا بخشند.
در این مسیر به چند سوال پاسخ داده می شود:
- آیا ادامه تحصیل می تواند به موفقیت من کمک کند؟
- آیا ورود به مقطع بالاتر، به علم من خواهد افزود؟
- آیا علمی که در مقطع بالاتر کسب کنم، برای من کارایی خواهد داشت؟
- آیا مدرک تحصیلی در مقطع بالاتر، برای شغل آینده ی من ثمربخش خواهد بود؟
- و …
در این مسیر سوالات بسیار بیشتری وجود دارد که در کارگاه “نقشه ی راه آکادمیک” با تدریس دکتر محمد وکیلی بررسی شده است. پاسخ به این سوالات، می تواند به شرکت کنندگان کمک کند در مسیر تحصیلی، به ابعاد وسیع تری از مطالعه و کسب نمره بیندیشند. بدیهی است تحصیلات نباید فقط وسیله ای برای کسب عنوان و مدرک باشد؛ آنچه از تحصیلات بر زندگی افراد تاثیر می گذارد، ابعاد گسترده تری دارد که در کارگاه مذکور تشریح شده است.
آیا تحصیلات تنها عامل موفقیت است؟
موفقیت یک هدف نیست که به آن برسیم و زندگی را رها کنیم. بلکه یک مسیر است که میتوانیم مدتهای مدید در آن سفر کنیم و لذت ببریم. اما در این مسیر، نیازمند برخی ابزار هستیم. در برخی مواقع به تحصیلات به عنوان یکی از ابزارهای موفقیت نیاز داریم اما اینکه این عامل چطور و در چه مواقعی می تواند مفید واقع شود، مبحثی مبسوط و قابل بررسی است.
همانطور که مشاهده کردید تحصیلات یکی از عوامل موفقیت و نه تنها عامل آن است. واضح است تحصیلات برای آنکه یکی از عوامل موفقیت باشد، باید چند شرط را دارد باشد. کم و کیف این موضوع در کارگاه نقشه راه آکادمیک در طی چهار جلسه بررسی شده است. شما می توانید با مراجعه به سایت خاص باش و دریافت آفلاین کارگاه ، به راهنمای جامع و کاملی از تدوین نقشه راه آکادمیک دست یابید.
دیدگاهتان را بنویسید