درکنکور دکتری؛ امتیاز مقالات کنفرانسی بیشتر است یا ژورنالی ؟
درکنکور دکتری؛ امتیاز مقالات کنفرانسی بیشتر است یا ژورنالی؟
با توجه به اینکه یکی از فاکتورهای مهم در رزومه پژوهشی فرد در پذیرش مصاحبه دکتری داشتن مقاله معتبر است؛ یکی از مهمترین سوالاتی که برای داوطلبان شرکت در آزمون کنکوری 1402 ایجاد می شود این است که کدامیک از مقالات کنفرانسی و ژورنالی امتیاز بیشتری دارند و ایا مقالات ژورنالی مورد توجه داوران قرار می گیرد یا خیر؟ در این مطلب قصد داریم به تمامی سوالات پیرامون این موضوع پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
برای پاسخ به این سوال ابتدا لازم است با انواع مقالات طبق جدول امتیازبندی مصاحبه دکتری آشنا شویم. به طور کلی مقالات در این مرحله به 2 دسته تقسیم می شوند:
- مقالات ژورنالی (مجلات)
- مقالات کنفرانسی (همایشی)
آشنایی با انواع مقالات در مصاحبه دکتری
طبق جدول امتیازات پژوهشی، امتیازات مربوط به مقالات به سه دسته زیر تقسیم می شود:
مقالات علمی – پژوهشی
این نوع از مقالات در مجلات چاپ می شوند. در این مقالات لازم است که پژوهشگر یک ایده جدید و نوآوری خاص را در حل مسئله های علمی باشد. این مقالات ماحصل پژوهش های جدید است که قبلاً مانند آن انجام نشده به همین دلیل شانس بیشتری برای چاپ شدن در مجلات دارند.
در واقع مقالات پژوهشی که به مقالات بیس یا پایه ای معروف هستند در بین تمامی انواع مقالات، بالاترین امتیاز را دارند.
مقالات علمی – ترویجی
این دسته از مقالات بر خلاف گروه پژوهشی دارای ایده و نوآوری نیستند. هدف از نوشتن این مقالات مرور فرآیند تحقیقات قبلی و مطالعه آنها در یک حوزه تخصصی است. این گروه از مقالات خود به 3 دسته مقالات مروری، مقالات ترجمه ای و مقالات تحلیلی تقسیم می شود.
مقالات کنفرانسی (همایشی)
در مقالات کنفرانسی ، محقق می تواند با هدف تبادل ایده، معرفی کار تحقیقاتی برای اعضای دانشگاهی و آشنایی با افراد مختلف آن حوزه به نگارش مقاله بپردازد. ایممقالات به فراخور اهمیت موضوع در مقالات داخلی یا خارجی قابل چاپ هستند. لازم به ذکر است که مقالات کنفرانسی پایین ترین امتیاز را در بین دیگر مقالات دارند.
چگونگی نگارش مقالات امتیاز آور
با توجه به اینکه نوشتن مقاله یکی از کار های بسیار سخت و فنی است باید مراحل آن به دقت و با اطلاعات کافی انجام شود. اصلی ترین و مهمترین مرحله مقاله نویسی، هنر اخذ پذیرش از ژورنالهای معتبر در حوزه رشته و مقاله نگارش شده میباشد. یافتن ژورنال معتبر و تخصصی بسیار زمان بر بوده و نویسنده می بایست با فرآیند پذیرش ژورنالها در رتبه علمی ISI، علمی پژوهشی و ISC و نحوه گرفتن ضریب تاثیر (Impact Factor) و همچنین دسترسی به ژورنالهای معتبر اعم از ژورنال های ایندکس شده در تامسون روترز میباشد. قدم بعدی ارسال مقاله و داشتن مکاتبه از طریق ایمیل با ژورنال مربوطه است که پس از آن نیز باید مراحل داوری و رفع کردن ایراداتی که بر مقاله وارد می شود را پیگیری نمود و در پایان نیز برای گرفتن گواهی پذیرش (acceptancee) از ژورنال اقدام لازم را انجام داد. پس از این مرحله نباید از پیگیری چاپ مقاله نیز غافل شوید.
موسسه دکتر وکیلی با استفاده از تجربه مدرسان و مولفان برند کشور در زمینه تالیف مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی به یاری داوطلبان کنکور دکتری 1402 شتافته و با برگزاری دوره های آموزش مقاله نویسی تا مصاحبه همراه شما خواهد بود. برای استفاده از این امکانات، اطلاعات شرکت در دوره های آموزش و کوچینگ مقاله نویسی را مطالعه کنید و یا با شماره زیر تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مشاوران گروه تحصیلی دکتر وکیلی بهره مند شوید:
دیدگاهتان را بنویسید