همه چیز در مورد آزمون EPT
همه چیز در مورد آزمون EPT
دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه آزاد مستلزم به ارائه مدرک زبان آزمون EPT به دانشگاه محل تحصیل خود هستند. لذا داوطلبان دوره دکتری دانشگاه آزاد، پس از قبولی، نسبت به کسب آمادگی، شرکت در این آزمون و کسب نمره قبولی، اقدام میکنند. این آزمون نیز همچون سایر آزمون های تخصصی زبان که در مقالات قبلی به آنها پرداخته شد، دارای جزئیات مهم و قابل توجه است که در این مقاله به آنها میپردازیم.
آزمون EPT
آزمون EPT یکی از آزمون های تخصصی زبان انگلیسی است که در داخل کشور و مستقیماً توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود. EPT مخفف عبارت English Proficiency Test به معنی آزمون مهارت (تسلط) انگلیسی است. این آزمون مختص دانشگاه آزاد است. به عبارت دیگر دانشجویانی که در مقطع دکتری دانشگاه آزاد، پذیرفته میشوند، موظف به ارائه این مدرک هستند. لذا داوطلبان این آزمون، با شماره دانشجویی خود اجازه شرکت در این آزمون را دارند. مدت زمان آزمون ، 140 دقیقه است. لازم به ذکر است این آزمون نمره منفی ندارد.
نحوه محاسبه نمره آزمون EPT
نتیجه آزمون EPT به سه صورت مشروط، مردود و قبول در کارنامه ی داوطلبان درج میشود. نمرهی این آزمون از 100 محاسبه میشود.
بخشهای آزمون EPT
آزمون EPT شامل سه بخش واژگان، گرامر و درک مطلب است. لازم به ذکر است این آزمون ، بخش شنیداری ندارد. لازم به ذکر است در انتهای همین مقاله، به معرفی راهنما و منابع جامع این آزمون پرداخته شده است. بخش های سه گانه ی آزمون EPT به شرح زیر می باشد:
بخش اول: واژگان
بخش واژگان شامل 25 سوال تستی است.
بخش دوم: گرامر
بخش گرامر شامل 40 سوال تستی در دو بخش است. سوالات این بخش، مهارت و تسلط داوطلبان را از نظر مهارت گرامری مورد آزمون و سنجش قرار می دهد؛ سوالات گرامر به شرح زیر ارائه می شود:
- سوالات بخش اول به صورت phrase است. بدین صورت که داوطلب باید در هر سوال، باید به دنبال کلمه نادرست باشد و در پاسخنامه علامت بزند.
- در بخش دوم سوالات گرامر، هر سوال شامل چهار جمله است و داوطلب باید جمله اشتباه (از نظر گرامری) را شناسایی کرده و در پاسخنامه علامت بزند.
بخش سوم : درک مطلب
بخش درک مطلب شامل 20 سوال است. این بخش از سوالات با عنوان reading comprehension ارائه میشود و شامل چهار متن است. متون مذکور پیرامون مباحث علمی متنوعی طرح میشود. سوالات این بخش از شماره 66 تا 88 است. در بخش درک مطلب، چهار متن و 5 سوال برای هر متن (مجموعاً 20 سوال) ارائه میشود.
ثبت نام و اخذ کارت آزمون EPT
ثبت نام در آزمون EPT صرفا از طریق سایت دانشگاه آزاد و با شماره دانشجویی انجام میشود. داوطلبان باید یک حساب کاربری با شماره دانشجویی (مقطع دکتری) ایجاد کرده و نسبت به پرداخت وجه و ثبت نام در آزمون اقدام کنند. کارت شرکت در آزمون، دو روز پیش از موعد آزمون، در حساب کاربری داوطلبان منتشر میشود.
منابع آزمون EPT
منابع آزمون EPT همپوشانی بسیاری با دیگر آزمونهای تخصصی داخلی دارد. کتاب 504 واژه ضروری، کتاب واژگان ضروری تافل، کتاب تافل لانگمن، کتاب 1100 واژه و امثالهم، از جمله منابع پرتکرار هستند. اما به منظور سهولت مطالعه، پرهیز از تعدد منابع و افزایش احتمال موفقیت داوطلبان، بدیهی است که یک منبع کامل و جامع، کارایی بیشتری دارد. لذا کتاب “مرجع آزمونهای تخصصی زبان” به تالیف دکتر خیرآبادی به عنوان یک مرجع کامل و جامع، به داوطلبان آزمون EPT توصیه میشود.
کتاب مذکور، شامل هر چهار مهارت زبان انگلیسی است. بخش لغات، گرامر، درک مطلب و شنیداری، هر کدام به طور مفصل بیان شده است. بنابراین داوطلبان می توانند با تسلط بر یک کتاب، به هر چهار مهارت زبان انگلیسی تسلط متوازن پیدا کرده و موفقیت خود را در آزمون های تخصصی زبان تضمین کنند.
دوره آمادگی آزمون های تخصصی زبان
یکی از خدمات مجموعه دکتر وکیلی، برگزاری دورههای آمادگی آزمون های تخصصی زبان است. داوطلبان بسیاری با شرکت در دوره های قبل، موفق به کسب نمره بالا در آزمون های تخصصی زبان شده اند.
بدیهی است که بخش اعظم زمان داوطلبان و دانشجویان دوره دکتری، صرف مطالعه، تحقیق و پژوهش میشود؛ لذا انتخاب یک مرجع کامل و جامع، شرکت در دوره آموزشی با تدریس اساتید برند در سطح کشور و اجرای برنامه آموزشی پیشنهادی، موفقیت داوطلبان را رقم می زند.
دیدگاهتان را بنویسید