همه چیز در مورد آزمون و مدرک MSRT
همه چیز در مورد مدرک و آزمون MSRT
پذیرفته شدگان کنکور دکتری برای ورود به دوره دکتری، ملزم به ارائه یک مدرک زبان مورد قبول وزارت علوم و دانشگاهی که در آن پذیرفته شدهاند، هستند. آزمونهای زبان متعددی در سطح کشور برگزار میشود که با توجه به رشته و دانشگاهی که فرد در آن پذیرش شده است، مورد قبول هستند. آزمون MSRT :
آزمونهایی که داخل کشور برگزار میشوند، برگرفته از سرفصلهای آزمونهای بینالمللی از جمله Toefl و IELTS هستند اما بدیهی است که آزمونهای داخلی در سطح آسانتری برگزار میشوند. آزمونهای داخلی، زبان معیار و مدرکی برای سنجش سطح مهارتهای درک مطلب، شنیداری و گرامر زبان انگلیسی افراد برای ارائه به دانشگاههای داخل کشور در هنگام پذیرش دوره دکتری است.
همانطور که میدانید مدارک MSRT, MSRT, Tolimo, EPT از جمله مدارک زبان مورد پذیرش دانشگاههای پذیرنده دوره دکتری هستند. لازم به ذکر است آزمونهای دیگری از طرف سازمان سنجش و وزارت علوم برگزار میشوند اما آزمونهای نام برده، از محبوبیت و رواج بیشتری برخوردارند. در این مقاله به بررسی آزمون MSRT میپردازیم.
MSRT
MSRT سرواژه عبارت Ministry of Science, Research and Technology به معنای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. مدرک MSRT مهمترین و معتبرترین مدرک زبان در سطح کشور است و توسط وزارت علوم برگزار میشود. داوطلبان میتوانند بدون محدودیت، در این آزمون شرکت کنند تا زمانی که حداقل نمره 75 را کسب کرده باشند. داوطلبانی که حداقل نمره 75 را کسب کنند، به مدت یک سال نمیتوانند در این آزمون شرکت کنند. آزمون MSRT شامل 100 سوال تستی است؛ نمره منفی ندارد و از سه قسمت به شرح زیر تشکیل شده است.
بخشهای آزمون MSRT:
A: شنیداری: این قسمت از 30 سوال تشکیل شده است که سوالات آن به صورت شفاهی در سالن آزمون پخش میشود. این بخش از آزمون MSRT دارای یک دفترچه جداگانه است که برای پاسخگویی به آن مدت زمان 30 الی 35 دقیقه در اختیار داوطلب قرار میگیرد.
B: ساختار گرامری و مهارت های نوشتاری: این بخش از 30 سوال تشکیل شده است؛ 15 سوال مربوط به مهارتهای گرامی با عنوان structure و 15 سوال مربوط به مهارتهای نوشتاری با عنوان written expression است. مدت زمان 20 دقیقه برای این بخش در نظر گرفته شده است.
C: درک مطلب: این بخش از 4 متن با 10 سوال مرتبط با هر متن تشکیل شده است. داوطلبان باید با مطالعه هر متن، به سوالات مرتبط به آن متن پاسخ دهند. مدت زمان 40 دقیقه برای پاسخگویی به این بخش در نظر گرفته شده است.
منابع آزمون MSRT:
همانطور که می دانید در آزمون MSRT، هر چهار مهارت زبان انگلیسی، به عبارتی لغات، شنیداری، نوشتاری و ساختار (گرامر) مورد آزمون قرار میگیرد. برای تقویت این چهار مهارت و تسلط بر آزمون، منابع زیر پیشنهاد میشود:
- کتاب 504 واژه ضروری
- کتاب لغات ضروری تافل
- کتاب تافل دکتری، مرجع جامع آزمونهای زبان، تألیف دکتر خیرآبادی
- کتاب تافل کیت، تألیف دکتر خیرآبادی
نکته: با توجه به اینکه بخش واژگان، قابلیت پیشبینی پذیری کمی دارد، به داوطلبان توصیه میشود در صورتی که زمان کافی در اختیار دارند، کتابهای لغت بیشتری مطالعه کنند.
نمره قبولی MSRT
نمره قبولی در آزمون MSRT، معمولاً 50 است اما برخی از دانشگاهها، نمره 60 تا 65 را به عنوان حدنصاب مورد قبول، تعیین میکنند. طبق چارت امتیازدهی مصاحبه دکتری، برای نمره قبولی MSRT، امتیاز 45 در نظر گرفته شده است و این امتیاز ممکن است در برخی دانشگاهها بیشتر باشد.
حدود نمره مورد قبول دانشگاهها، بین50 تا70 است؛ به همین دلیل است که داوطلبانی که حداقل نمره 75 را کسب کرده باشند، به مدت یک سال اجازه ندارند مجدد در آزمون MSRT شرکت کنند.
ثبت نام MSRT
آزمون MSRT در حالت عادی، بین 7 تا 9 بار در سال برگزار میشود، اما با توجه به شرایط کرونا، این تعداد کاهش یافته است. به طوری که در شش ماه اول سال 1400، آزمون MSRT برگزار نشد.
مدت اعتبار مدرک MSRT
مدرک MSRT به مدت دو سال دارای اعتبار و قابل ارائه به مراکز دانشگاهی و آموزشگاهی است.
خدمات موسسه دکتر وکیلی برای آزمون MSRT
برترین موسسه دروس عمومی و آزمونهای زبان در سطح کشور، موسسه دکتر وکیلی، برگزار کننده کلاسهای آنلاین آمادگی آزمون ، با تدریس دکتر خیرآبادی، استاد دورههای متعدد زبان انگلیسی و مولف بیش از ده عنوان کتاب آموزش زبان انگلیسی است. درصد قبولی داوطلبان آزمون MSRT در ادوار گذشته، یکی از برترین و درخشانترین رزومه و نتایج را برای موسسه دکتر وکیلی به ارمغان آورده است.
در مقالات بعدی به تشریح سایر آزمون های زبان در داخل کشور و مقایسه آنها می پردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید