5 نکته در تعیین عنوان مقاله پژوهشی
به نام خدا…
5 نکته در تعیین عنوان مقاله پژوهشی
مخاطبان مقالات بطور ویژه مقاله پژوهشی ، ابتدا با خواندن عنوان آن، به ادامه مطالعه ترغیب میشوند. همچنین زمانی که مقاله شما در سایت ها یا شبکههای اجتماعی، به اشتراک گذاشته میشود، این “عنوان” مقاله است که موجب افزایش آمار بازدید و دانلود مقاله پژوهشی شما میشود. بنا به اهمیت عنوان مقاله، سعی داریم چند نکته مهم در مورد انتخاب عنوان مقاله پژوهشی را با هم بررسی کنیم.
به چند سوال مرتبط با تعیین عنوان مقاله پژوهشی، پاسخ دهید
- از کدام قالب برای انتخاب عنوان مقاله استفاده کنیم ؟
- عنوان مقاله باید چه اطلاعاتی را در خود بگنجاند؟
- عنوان مقاله باید چند کلمه باشد؟
- …
در ادامه به بیان چند نکته می پردازیم. نکاتی که در این مقاله آورده میشوند، باید در حین تدوین، ویرایش، تصحیح و ارسال مقاله به مجله، مورد توجه قرار گیرند. پیش از ارسال مقاله به مجلهی هدف نیز، سبک مقالات آن مجله را بررسی کنید تا از فرمت کلی مقالات آن مجله مطلع شوید.
-
حین نوشتن مقاله پژوهشی، تعدادی ایده برای عنوان های مختلف پیش نویس کنید.
بهتر است حین نوشتن مقاله پژوهشی ، تعدادی عنوان مختلف برای مقاله خود در نظر داشته باشید و با یکی از بهترینِ آنها، نوشتن مقاله را شروع کنید. سپس در ادامه ی راه، در صورت نیاز، عنوان مقاله را با گزینه های موجود، تعدیل کنید. این نکته در مقالاتی که توسط چند نویسنده به طور مشترک نوشته میشود، عالی است؛ زیرا نویسندگان در حین تدوین پیش نویش، پیشنهادات خود را ارائه می دهند؛ پس از آماده شدن مقاله، تصمیم در مورد نسخه نهایی عنوان بر اساس گزینههای پیشنهادی اتخاذ میشود.
-
نوع عنوانی را که میخواهید استفاده کنید، تعیین کنید.
چند نوع عنوان مختلف برای مقاله پژوهشی وجود دارد. از بین روش های موجود، بهترین روش آن است که با روش و یافته های پژوهش شما متناسب باشد.
- عناوین اعلامی: یافته ها و نتایج اصلی را بیان کنید. (مثال: یک کارآزمایی کاهش وزن چهار ساله، باعث افزایش سطح فعالیت در مردان استرالیایی مبتلا به چاقی میشود.)
- عناوین توصیفی: موضوع مقاله را توصیف کنید اما نتایج اصلی آن را آشکار نکنید. (مثال: اثرات یک آزمایش کاهش وزن در مردان استرالیایی مبتلا به چاقی.)
- عناوین پرسشی: موضوع را در قالب یک سوال معرفی کنید. (مثال: آیا یک کارآزمایی چهارساله باعث افزایش وزن در مردان استرالیایی چاق میشود؟)
-
از عناوین با جذابیت های عاطفی یا بازی با کلمات بپرهیزید.
به طور کلی در مقالات پژوهشی، از این نوع عناوین باید اجتناب کرد. زیرا بازی با کلمات معمولا نشأت گرفته از ارجاعات فرهنگی است. پذیرش های فرهنگی، برای افراد غیربومی، غیرقابل درک است و موجب ابهام یا سوء برداشت میشود.
-
چه اطلاعاتی باید در عنوان مقاله پژوهشی ذکر شود؟
با توجه به بسترهای دیجیتالی که برای جستجوی مطالب و مقالات استفاده میشود؛ نویسنده مقاله باید عنوان مقاله خود را طوری تعیین کند که با قوانین SEO مطابقت داشته باشد. هنوان خیلی کلی یا خیلی جزئی می تواند موجب گمراهی خوانندگان شود.
-
طول عنوان مقاله پژوهشی باید چند کلمه باشد.
تعداد مطلقی برای عنوان مقاله وجود ندارد اما با توجه به الکوریتم های موتورهای جستجو، اطلاعاتی که نیاز است در عنوان گنجانده شود، تخمین زده میشود 10 الی 20 کلمه برای عنوان کافی باشد. لازم است بدانید این تعداد از رشته ای به رشته ی دیگر متفاوت است. به طور مثال در مقالات رشته ریاضی، عناوین مقالات در حدود 8 کلمه گنجانده میشود.
یک الگوی کلی از عنوان مقاله پژوهشی
الکوهای متفاوتی برای رشته های دانشگاهی متفاوت به کار گرفته میشود. به طور مثال، در برخی رشته ها و علوم، ذکر روش تحقیق لازم است؛ در برخی رشته ها باید جامعه مورد پژوهش در عنوان ذکر شود. در اینجا دو الگوی پرکاربرد که در بیشتر در علوم اجتماعی به کار می رود را معرفی میکنیم.
- موضوع عمومی + موضوع فرعی (مثال: تحلیل جایگاه مولفه های تربیت شهروندی در محتوای درس علوم اجتماعی». در اینجا مولفه های تربیت شهروندی موضوع اصلی و “درس علوم اجتماعی” موضوع فرعی است).
- موضوع + روش (مثال: «سرمایه اجتماعی: مفاهیم اصلی و چارچوب نظری». در اینجا “سرمایه اجتماعی” موشوع اصلی است و بیان مفاهیم و چارچوب، روش پژوهش محسوب میشود).
برای اینکه بتوانید مقاله پژوهشی بنویسید، لازم است مطالعات بسیاری در این زمینه داشته باشید. هنگامی که شروع به نوشتن مقالهای میکنید، نیاز است یک راهنمای خوب ناطر بر تمام گام های شما باشد. بدین منظور اولین دروه های کوچینگ مقاله نویسی توسط دکتر گرجی، در موسسه دکتر وکیلی برگزار میشود. شرکت کنندگان در این دوره ی آموزشی و مربیپرور، پس از اتمام کلاس می توانند به عنوان کوچ مقاله نویسی شروع به فعالیت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید