امتیازات مصاحبه دکتری از مستندات رزومه

امتیازات مصاحبه دکتری از مستندات رزومه
کنکور دکتری 1401 در تاریخ 6 اسفند ماه سال جاری برگزار شد. گام بعدی داوطلبان دکتری، تقویت رزومه و کسب آمادگیهای لازم برای جلسه مصاحبه است. برخی از داوطلبان، در مدت زمان باقیمانده از روشهای نادرست تقویت رزومه استفاده میکنند و متاسفانه ممکن است در روز مصاحبه با مشکلاتی مواجه شوند که راه جبران ندارد. در صورت اینکه با کسب راهنمایی و مشاوره از اساتید با تجربه در این عرصه، به راحتی میتوانند رزومه خود را تقویت کنند. در این مقاله به تمام نکات مربوط به رزومه علمی پژوهشی مرتبط با مصاحبه دکتری میپردازیم.
نحوه امتیازدهی در مصاحبه دکتری
در ابتدا باید بدانیم در روز مصاحبه، چه مواردی از سوی داوران مورد بررسی قرار میگیرد تا طبق آن اقدام به جمع آوری رزومه کنیم. این پاسخ، به داوطلبان کمک میکند که اهداف جلسهی مصاحبه را شناخته و با اقدامات هدفمند و سازمان یافته، رزومه خود را تقویت کنند. همانطور که میدانید مصاحبه دکتری شامل سه بخش پژوهشی، آموزشی و علمی – عمومی است. در ادامه به جزئیات هر بخش میپردازیم.
-
پژوهشی
این بخش شامل 40 امتیاز در بندهای ذیل است:
- مقالات علمی پژوهشی داخلی یا بین المللی
- ثبت اختراع،
- برگزیدگی در جشنواره های علمی معتبر،
- مقالات علمی- ترویجی،
- تألیف کتاب،
- مقالات کنفرانسی،
- کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد
2.آموزشی: این بخش شامل 30 امتیاز به شرح بندهای ذیل است:
- دانشگاه محل تحصیل مقطع کارشناسی
-
- معدل
- کیفیت
- طول مدت تحصیل
- دانشگاه محل تحصیل مقطع کارشناسی ارشد
- معدل
- کیفیت
- طول مدت تحصیل
- برگزیدگی در المپیادهای علمی- دانشجویی
- مدرک تخصصی زبان
3- علمی – عمومی: ارزیابی علمی – عمومی داوطلب تا حداکثر 30 امتیاز به شرح ذیل است:
- تجزیه و تحلیل مسائل علمی : بررسی یک مسئلهی تخصصی در زمینه رشته تحصیلی
- پاسخ به سوالات علمی و تخصصی
- نوآوری و کارآفرینی : استفاده از رشتهی تحصیلی برای ایجاد یک کسب و کار
- شخصیت، قدرت بیان و تعامل : نحوه برخورد داوطلب، پوشش، ادبیات مکالمه و رعایت روابط رسمی
- اطلاعات مرتبط با تکنولوژی و رشته تخصصی : شناخت نرم افزارهای مرتبط با رشته تحصیلی، استفاده از تکنولوژی در زمینه تخصصی
- معرفی نامه علمی : ارائهی معرفینامه حداقل یک استاد در جلسه مصاحبه الزامی است.
مدت زمان لازم برای تکمیل رزومه
همانطور که مطالعه کردید، بندهای مورد بررسی در روز مصاحبه متعدد و متنوع هستند. چنانچه تمایل داشته باشید در تمامی بندهای مذکور، دستاورد داشته باشید، لازم است چندین سال زمان صرف کنید تا بتوانید به اهداف بلند مدت این فهرست دست یابید؛ لذا اقداماتی از جمله ثبت اختراع یا کارآفرینی مرتبط با رشته تحصیلی، مورد توجه تعداد کمی از داوطلبان است.
آمارها نشان میدهد اکثر داوطلبان دکتری، با وجود مشغلههای بسیار در حیطههای خانوادگی و شغلی، وارد این مسیر میشوند. لذا این گروه افراد، به دنبال راهکارهای کوتاهمدت و آسان برای تکمیل و تقویت رزومه خود هستند. این گروه از داوطلبان باید روی بندهایی تمرکز کنند که در فرصت دو ماه باقیمانده تا مصاحبه دکتری، قابل دستیابی باشند.
اقدامات کوتاهمدت تکمیل مستندات رزومه
از جمله اقدامات کوتاهمدت برای تقویت رزومه، دریافت مدرک زبان و مقاله است. نگارش و پذیرش مقاله کنفرانسی و مدرک تخصصی زبان را در طول دو ماه باقیمانده می توان تضمین کرد. البته لازم به ذکر است در این مقاله مواردی معرفی میشوند که مربوط به مستندات رزومه داوطلب است. داوطلبان برای کسب آمادگی کلی در روز مصاحبه، به موارد دیگری نیز باید توجه کنند که در مقاله بعدی به تفصیل به آنها پرداخته میشود. در ادامه به اقداماتی اشاره میشود که داوطلبان میتوانند به دو هدف مدرک زبان و مقاله کنفرانسی در کوتاه مدت دست یابند.
- مقاله کنفرانسی
همانطور که گفته شد مقاله کنفرانسی، یکی از مواردی است که می تواند نظر داوران را جلب کند. گرچه مقاله علمی – پژوهشی از امتیاز و اعتبار بیشتری برخوردار است، اما بدلیل اینکه این نوع مقاله، مستلزم صرف زمانی بین 6 ماه تا یک سال است، لذا در فاصله بین آزمون کتبی تا روز مصاحبه، انتخاب معقولی نیست.
نگارش و اخذ پذیرش مقاله کنفرانسی زیر نظر اساتید مجرب، برای داشتن رزومه قوی یکی از مطمئن ترین روشهای کسب 2 امتیاز از هر مقاله (تا سقف 4 امتیاز) است. دکتر گرجی، یکی از اساتید صاحب برند و عضو مجموعه دکتر وکیلی، با برگزاری دوره کوچینگ مقاله نویسی (با تمرکز بر مقاله کنفرانسی) دستیابی به این هدف را برای داوطلبان فراهم کرده است.
-
مدرک تخصصی زبان
داوطلبان می توانند با انتخاب منابع درست و دریافت تدریس دکتر خیرآبادی، در طول زمان باقیمانده تا مصاحبه دکتری، در آزمون تخصصی مدرک زبان، نمره مطلوب خود را کسب کنند. مدرک تخصصی زبان دارای حداکثر 9 امتیاز است که با توجه به نمرهای که داوطلب در آزمون زبان کسب کرده است، به او تعلق میگیرد.
داوطلبان گرامی، برای دریافت راهنمایی کامل روز مصاحبه، به مقاله دیگری که به زودی منتشر میشود، توجه کنید. اطلاعاتی از جمله نکات قابل توجه در روز مصاحبه و اقدامات لازم برای کسب آمادگی کامل ارائه خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید