تاثیر مقاله ISI بر رزومه کاری و تحصیلی
تاثیر مقاله ISI بر رزومه کاری و تحصیلی
اهمیت مقاله ISI در یک رزومه پژوهشی به عنوان نتیجه یک تحقیق فراخوانی می شود. اخیراً اهمیت مقالات به گونهای افزایش یافته است که رزومه افراد در تعداد و کیفیت مقالاتی که توسط آنها منتشر شده است خلاصه می شود. بدیهی است که میزان اصالت مقالات یکسان نیست و برخی از آن ها نسبت به سایرین معتبرتر تلقی میشوند.
به عنوان یک قاعده کلی، مقاله ISI بیشترین میزان اعتبار را تقریباً در تمام رشتههای تحصیلی دارا هستند که پس از آن Scopus، ISC و مقالات علمی- پژوهشی از جمله مقالاتی هستند که دارای اعتبار بالا هستند. یکی از شاخصهای معتبر بودن مقاله، تعداد دفعاتی است که در مقالات دیگر به آن استناد کرده اند؛ یعنی تعداد دفعاتی که سایر محققین در مطالعات خود به مقاله مراجعه کردهاند.
اهمیت اصالت مجله
اصالت مجلهای که مقاله را منتشر کرده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. وبهای پایگاه داده هر ساله اطلاعاتی را در مورد تعداد استنادات انتشارات خود ارائه میکنند و بر اساس آن نشریات معتبر را دستهبندی میکنند. یکی از رایج ترین ارزیابی ها توسط Scopus انجام می شود که نتایج آن در scimagojr.com موجود است.
مزایای داشتن مقالاتISI برای محققین
انتشار مقالات معتبر مزایای تجاری و اخلاقی مختلفی را برای دانشجویان و اساتید دانشگاه به همراه دارد. مقاله ISI به دلیل سطح بالای داوری، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تاثیر به سزایی در رزومه افراد دارد.
از مهمترین مزایای داشتن مقاله ISI در رزومه، به شرح زیر است:
فارغ التحصیل در مقطع دکتری:
امروزه اکثر دانشگاه های برتر دنیا، مقاله ISI را یکی از الزامات پذیرش و فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میدانند. دانشجویان دوره دکتری باید حداقل یک مقاله ISI ارائه دهند تا بتوانند فارغالتحصیل شوند. نکته قابل توجه این است که مقاله ISI باید توسط خود دانشجو یا پژوهشگر و تحت نظر یک یا دو استاد راهنما تدوین شود. بنابراین بر دانشجویان لازم است بر مهارت مقاله نویسی مسلط باشند.
قبولی آسان تر در مصاحبه مقطع دکتری:
امروزه انتشار مقاله ISI این امکان را به دانشجویان میدهد که راحت از رقبا، برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری پذیرفته شوند. اگر مقالهISI منتشر کرده باشید، راحت تر در دانشگاهها پذیرفته می شوید. انتشار مقاله ISI باعث می شود در مقایسه با سایر داوطلبان در جایگاه بالاتری قرار بگیرید.
دریافت بورسیه از دانشگاه های معتبر در سراسر جهان:
یکی از امتیازات داوطلبان پذیرش در دانشگاه های اروپا و امریکا، داشتن یک یا دو مقاله ISI در رزومه تحصیلی است. اگر یک یا دو مقاله ISI منتشر کرده باشید، اکثر دانشگاههای ایالات متحده آمریکا و کانادا به شما بورسیه تحصیلی در تمامی مقاطع اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میدهند.
استخدام آسان در سازمان های دولتی یا خصوصی:
سازمان هایی همچون شرکت های دانش بنیان که به طور رسمی در زمینه مطالعات تحقیقاتی فعالیت میکنند، توجه زیادی به رزومه تحقیقاتی و تعداد و کیفیت مقالاتISI منتشر شده توسط داوطلب دارند. انتشار مقاله ISI این تصور را به کارفرمایان میدهد که شما از نظر علمی دانش و مهارت بیشتری دارید و در ایشان تمایل بیشتری به استخدام شما ایجاد میشود.
چگونه مقاله ISI بنویسم؟
یکی از معضلات دانشجویان، تدوین و انتشار مقاله ISI است. واضح است مقالهنویسی یکی از مهمترین مهارتهای یک دانشجوی مقطع ارشد، به خصوص مقطع دکتری است. اما آنچه نگرانکننده است، ضعف دانشجویان در گامهای مختلف مقالهنویسی از ابتدا تا انتها است. از انتخاب موضوع جدید و نوآورانه، جستجوی منابع و تحلیل داده ها و ارسال مقاله به مجلهی مناسب و روند مکاتبات اداری، از جمله گام های مهمی است که در روند پژوهش و مقاله نویسی تا پذیرش مقاله، نقش تعیین کننده دارند.
لذا بر دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری لازم است که به روند مقاله نویسی مسلط باشند. در این راستا، مجموعه متخصص دکتر وکیلی، با برگزاری کلاسها و دورههای مقاله نویسی، با تدریس و راهنمایی مستقیم دکتر گرجی، توانسته است گامی موثر در جهت آموزش کاربردی و عملی مقاله نویسی به دانشجویان بردارد.
این مجموعه، به عنوان اولین مجموعه در ایران، به امر “کوچینگ مقاله نویسی” پرداخته است که این دوره تحت نظر مستقیم دکتر گرجی انجام میشود. آنچه نقطه قوت این دوره نسبت به دوره های مشابه است، سطح تسلط دانشجویان در پایان دوره است. دانشجویانی که در دوره کوچینگ مقاله نویسی شرکت میکنند، می توانند پس از پایان دوره، خود نیز به صورت یک کوچ مقالهنویسی به فعالیت بپردازند.
دانشجویان فارغ التحصیل مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، در صورت اینکه از بنیهی علمی خوبی در رشته تخصصی خود برخوردار باشند، می توانند به عنوان یک مدرس بالقوه معرفی شوند یا حتی به تدریس بپردازند. لذا در این راستا، بر هر مدرس مهم است که بر روش تحقیق و تدوین مقالات بین المللی واقف بوده و توان راهنمایی در این روند را داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید