استعدادیابی در سازمان : چالش ها و راهکارها
استعدادیابی در سازمان
کسب و کارها و رهبران آنها با سؤالاتی در مورد روند استعدادیابی در آینده و استراتژیهای مربوط به جذب منابع انسانی، روبه رو هستند. همزمان که اقتصاد جهانی رشد میکند، روندهای کلان جهانی چشم انداز استعدادها را تغییر میدهند. مدیران عامل به خوبی از چالشهای پیش رو آگاه هستند، اما در مورد چگونگی مقابله با آنها مطمئن به نظر نمیرسند. 93 درصد از مدیران به الزام تغییر آگاه هستند یا در حال تغییر استراتژی سازمان برای شناخت، جذب و حفظ استعدادها هستند. اما هنوز شکاف بزرگی بین قصد و عمل وجود دارد. 61 درصد از مدیران عامل هنوز قدم اول را برنداشته اند.
روند استعدادیابی در جهان
در سال 2013، 77 درصد از مدیران عامل اظهار کردند که برای تغییر استراتژیهای استعدادیابی در سازمان، برنامه هایی برای 12 ماه آینده دارند. نکته منفی اینجاست که این مبحث، فقط به عنوان هدف و مقصدی برای تغییر استراتژی در نظر گرفته شد. در واقع اقدامی در این راستا انجام نشد و این مهم به آرشیو اهداف سپرده شد.
هر سال که میگذرد، نگرانی سازمانها، برای در دسترس بودن استعدادها، بیشتر میشود، مدیران میدانند که باید کاری انجام دهند اما نمیدانند دقیقاً چه کاری! تغییر استراتژیهای استعدادیابی به این معنا نیست که تغییرات اساسی در کل سازمان ایجاد شود؛ بلکه با بازنگری در استراتژیهای استعدادیابی ، نیروی انسانی جدید با توجه به معیارهای استعدادسنجی جذب شوند.
میدان نبرد استعدادها
روندهای کلان جهانی در حال ترسیم مجدد نقشه مهارتها برای کسب و کارهای جهانی هستند. عرضه استعداد همزمان با افزایش تقاضا، در حال تغییر است. این یک نگرانی آشنا را برای مدیران عامل تشدید میکند. 63 درصد از مدیران اظهار داشتند که در دسترس بودن مهارتها یک نگرانی جدی در روند استعدادیابی است؛ روندها، افزایش 5 درصدی را نسبت به سال 2013 نشان میدهد. با برنامه ریزی نیمی از مدیران برای استخدام افراد بیشتری در 12 ماه آینده، رقابت برای استعدادها شدید خواهد بود.
لازم است بدانیم آربیتراژ، کسب سود از تفاوت قیمت یک دارایی در چند بازار است. با این توضیح، آربیتراژ دستمزد، یک نگرانی رو به رشد است. 58 درصد از مدیران عامل نگران افزایش هزینه های نیروی کار در بازارهای با رشد بالا هستند. این نگرانی با ورود کلیدواژه ی استعدادیابی به منابع انسانی، بیشتر میشود. از طرفی حضور استعدادها در سازمان به امری غیرقابل اجتناب تبدیل شده است.
دولت ها باید کمک کنند
مدیران، قسمت اعظم قصور در مورد کمبود مهارت و استعداد را متوجه دولت و قانون گذاران میدانند. 52 درصد از آنها میگویند که مقررات، توانایی آنها را برای جذب و حفظ بهترین افراد با مشکل مواجه میکند؛ از هر پنج نفر فقط یک نفر معتقد است که در رفع کمبود مهارت و بهبود روند استعدادیابی، کمک دولت مؤثر بوده است.
استعدادسنجی در عمل
پس از بررسی آسیبها و شکافها در روند جذب استعدادها در سازمان، نوبت بررسی راهکارهای عملی است. بررسی منابع انسانی از نظر علاقه و استعداد، با استفاده از ابزارهای سنجش و تحلیل، یکی از مهمترین گام ها قبل از ورود منابع انسانی به سازمان است.
تستهای روانشناختی بسیاری در این زمینه، به مدیران منابع انسانی در سازمان کمک میکند. آزمونهای دیسک، استعدادسنجی کلیفتون و رغبت سنج از جمله آزمونهای معتبری هستد که در حوزه منابع انسانی به کار میروند.
اهمیت استعدادیابی در سازمان از زبان مدیران:
Emilio Lozoya : مدیرعامل پترولئوس مکزیکانوس Pemex
من استعداد را یکی از مهم ترین چالش ها برای [ما] می دانم. ما برای جذب و حفظ استعدادها سرمایه گذاری زیادی میکنیم. این نه تنها در مکزیک، بلکه برای صنعت به طور کلی یک مشکل است. ما باید تعداد بیشتری از فارغ التحصیلان در حوزه هایی داشته باشیم که صنعت به آنها نیاز دارد.
Badr Jafar: مدیر عامل گروه کرسنت
بیش از 50 درصد [جمعیت منطقه ما] زیر 24 سال سن دارند. این یک فرصت است زیرا شما یک پایگاه مصرف کننده به ظاهر بسیار سرزنده و جوان دارید، اما چالش این است که جوانان به درستی درگیر مسائل اقتصادی نیستند.
Brian Molefe: مدیر اجرایی گروه Transnet SOC Ltd
در اقتصاد مشاغل وجود دارد، اما هیچ مهارتی برای پر کردن این مشاغل وجود ندارد. و بنابراین، ما به عنوان Transnet، برنامه جامعی را برای آموزش جوانان در مشاغل مختلف با استفاده از فناوری مدرن آغاز کرده ایم.
Chanda Kochhar : MD & CEO، ICICI Bank
کارمندان جوانتری بهطور فزاینده وجود دارند، مجموعهای متنوعتر از آنها که به سازمان میپیوندند که آرزوها و انتظاراتشان با آنچه که مجموعه ای از کارمندان پنج سال پیش داشتند بسیار متفاوت است.
Raul Baltar Estevez : مدیر عامل، Banco Exterior
در حال حاضر نسلی وارد شرکتها شدهاند که ارزشهای متفاوتی دارند، شیوهای متفاوت برای نگرش به زندگی، تحصیلات متفاوت و … . بنابراین ما باید تغییر کنیم، زیرا افرادی که برای ما کار میکنند از قبل متفاوت هستند.
منبع: سایتwww.pwc.com
دیدگاهتان را بنویسید