کوچینگ مقاله نویسی چیست؟
در سال های اخیر عدم وجود مدل مناسب آموزشی و حمایتی از یک طرف و رشد شرکت ها و گروه های غیر رسمی که در یک فضای غیر اخلاقی و غیر حرفه ای ادعای دریافت پذیرش و چاپ مقالات را دارند، دانشجویان را به استفاده از خدمات آنها وسوسه نموده است که متاسفانه همراه با مسایل و مخاطرات فراوانی به شرح زیر است:
هزینه بسیار زیاد این موسسات بابت چاپ هر مقاله (بعضا تا چند ده میلیون تومان)
مقالات عمدتا در مجلات با اعتبار پایین پذیرش یا چاپ میشوند که معمولاً در دسته مجلات بلک لیست قرار گرفته اند یا حتی در برخی موارد گواهی پذیرش مقاله جعلی و تقلبی است.
در برخی موارد هم هر چند مجله معتبر است، اما پذیرش بدون داوری و به صورت غیر قانونی و غیر رسمی ارایه شده است.
چنانچه در آینده محرز شود که انجام تحقیق یا نگارش مقاله توسط شخص یا گروهی دیگر انجام شده یا
بدون فرآیند رسمی داوری مقاله موفق به دریافت پذیرش شده است، با فرد برخورد قانونی صورت میگیرد و اعتبار علمی فرد به جد خدشه دار خواهد شد.
حتی اگر غیر قانونی بودن فرآیند نگارش و چاپ مقاله توسط این موسسات، آشکار نشود، از آنجا که این امر در رقابت علمی یا شغلی منجر به تضییع حقوق سایرین خواهد شد، توجیه اخلاقی ندارد و در تمام دستاوردهای مالی و اعتباری حاصل از ان فرد دچار تشویش خاطر خواهد بود.
در هر صورت در این فرآیند علیرغم هزینه های مالی، روانی و… کسی فرآیند نگارش و چاپ مقالات را نخواهد آموخت و حتی اگر موقتا بتواند مساله خود را حل کند، مجددا در مقاطع بعدی با مشکل روبرو خواهد شد.
تجربه چندین ساله تدریس کارگاه های مقاله نویسی، چاپ کتاب، تدوین بسته آموزشی و مشاوره های خصوصی صورت پذیرفته توسط متخصصین و اساتید، ما را به این نتیجه رسانده است که دانش پذیران در کنار آموزش های تئوری، در جریان نوشتن، ارسال و پاسخ به داوران، نیازمند حضور یک مربی در کنار خود هستند تا بتوانند مراحل مختلف مقاله نویسی را بصورت عملی فرا گرفته و در انتها به هدف اصلی یعنی چاپ مقاله، دست پیدا کنند. فرایند کوچینگ فرایندی گام به گام با محوریت دانشجو میباشد که مربی تلاش میکند با شناسایی نقاط قوت و ضعف دانشجو و تحقیق انجام شده توسط ایشان، بهترین و سریعترین راه را بر اساس تجربه های قبلی در اختیار وی قرار داده و گام به گام با انتقال تجارب قبلی دانشجو را به هدف نهایی چاپ مقاله رهنمود کند. ایجاد انگیزه، شبکه سازی برای انتقال تجربه و پیگیری توسط مربی از مزایای این دوره است. لذا این دوره برای اولین بار در ایران با هدف آموزش عملی همراه با خروجی نهایی(مقاله چاپ شده) ارائه میگردد.
مزایای طرح:
یادگیری حرفه ای و اصولی فرآیند انجام پژوهش علمی و نگارش مقاله آکادمیک، یکبار برای همیشه (مهارت ماهی گیری به جای گرفتن ماهی)
هزینه بسیار مناسب طرح در مقایسه با موسسات غیرقانونی نگارش و چاپ مقاله
آرامش خاطر (قانونی و اخلاقی) در کنار ارتقاء علمی و مزایای فراوان آتی طرح
بهره گیری از تجربیات خاص و ارزشمند یک مربی کارکشته، داور مجلات و صاحب امتیاز دهها مقاله معتبر در مجلات ISI و علمی پژوهشی
مخاطبان دوره:
دانش جویان مقطع کارشناسی ارشد، دانش جویان دکتری، اعضای محترم هیات علمی که دارای یک پایان نامه و یا تحقیق پایان یافته و یا رو به اتمام میباشند و علاقه مند به یادگیری عملی مقاله نویسی هستند (برای داوطلبانی که پایان نامه ندارند و آموزش محور هستند امکان کار گروهی با سایر افرادی که پایان نامه داشته ولی فرصت کافی استخراج مقاله را ندارند ممکن است فراهم گردد).
داوطلبان آزمون دکتری: جهت کسب امتیاز در آزمون مصاحبه
دانشجویان دورههای ارشد و دکتری: جهت دریافت مجوز دفاع از پایان نامه و دریافت نمره کامل
پژوهشگران و اعضای هیات علمی: جهت دریافت امتیاز پژوهشی و ارتقاء جایگاه علمی
سایر علاقه مندان به فعالیتهای پژوهشی
برنامه دوره کوچینگ مقاله نویسی:
کارگاه توجیهی: در ابتدا مشترکین طرح در یک جلسه آنلاین با مدرس دوره و جزئیات طرح آشنا خواهند شد. در ضمن در این جلسه أعضاء با یکدیگر و رشتههای تحصیلی هم آشنا خواهند شد تا در طول اجرای طرح بتوانند از پیشرفت کار یکدیگر ایده بگیرند.
کارگاه عمومی آموزش مقاله نویسی: در گام دوم مشترکین طرح در یک دوره آنلاین 12 ساعته با اصول و مراحل نگارش مقاله آکادمیک آشنا خواهند شد.
مشاوره و راهبری فردی: پس از یادگیری اصول کلی انجام تحقیق و نگارش مقاله آکادمیک، شما میتوانید مطابق مراحل پنجگانه در زیر، کار خود را زیر نظر مربی آغاز کنید و در به صورت منظم (هفتگی) وضعیت پیشرفت کار خود را با ایشات در میان بگذارید.
مرحله اول: اسکن پایان نامه(شامل بررسی جذابیت موضوع تحقیق، مشارکت علمی صورت پذیرفته، شفاف بودن موضوع تحقیق و اطلاع از آخرین یافته های مرتبط بر اساس جستجو های اینترنی و مجلات معتبر مرتبط) که منجر به تعیین نقاط قوت و ضعف و سطح مقاله خواهد شد.
مرحله دوم: تعیین جامعه مخاطب و انتخاب دسته مجلات مناسب.
مرحله سوم: نگارش(که شامل تعیین المانهای تصویری، و نگارش بخشهای نتایج، روش و بحث، مقدمه و جمع بندی، چکیده و عنوان و رفرنس دهی میگردد).
مرحله چهارم: ترجمه و ویراستاری بر اساس سطح کیفی مقاله تدوین شده
مرحله پنجم: شبیه سازی داوری( بر اساس چک لیست های آماده)، ارسال به مجله و پاسخگویی به داوران
کارگاههای ارایه گروهی : در این کارگاهها مشترکین طرح در پایان هر یک از مراحل پنج گانه فوق، پیشرفت کار مقاله خود را برای مربی و سایر مشترکین طرح ارایه خواهند کرد. در این جلسات اعضاء میتوانند از ارایه یکدیگر و آموزههای مربی به آنها هم برای پژوهش خود ایده بگیرند.
فیلمهای آموزشی: در این طرح برخی آموزشهای تکمیلی در قالی فیلمهای آموزشی در اختیار مشترکین طرح قرار خواهد گرفت.
کانال پشتیبانی دوره: به منظور انجام هماهنگیهای لازم در این طرح، ارایه فایلهای آموزشی، انتشار پاسخ سوالات پرسیده شده و… یک کانال تلگرامی که عضویت انحصاری آن برای مشترکین طرح خواهد بود، تشکیل خواهد شد.
تذکر: ظرفیت در این طرح به دلیل شکل خاص اجرا بسیار محدود است و بر اساس اولویت رزرو و ثبت نام و نیز ارزیابی اولیه، افراد منتخب مشخص خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید