بعضی از داطلبین کنکور دکتری با تلاش بسیار زیاد و فشار سنگین ذهنی و روانی بالاخره در کنکور قبول می شوند. اما از مسیری که برای قبولی طی می کنند حس خوبی ندارند و مسیر زجرآوری را طی می کنند به طوری که بعد از آزمون دکتری چند سال پیرتر شدند.
چطور کنکوری بدهیم که هم مسیرش جذاب باشد هم به مقصدی در حد اعلای خودش برسیم؟
اگر میخواهید در کنکور به رتبه فوق العاده ای دست پیدا کنید که تا آخر عمر به آن افتخار کنید و همیشه به عنوان یک اثر درخشان و یک نقطه قابل اتکا در زندگی از آن یاد کنید، باید در این دوره که برای کنکور آماده می شوید سعی کنید عادت های جدید و اصطلاحا یک سبک متفاوت زندگی را شکل بدهید. اگر این کار را انجام بدهید کنکور بسیار جذاب و خاطره انگیزی را تجربه خواهید کرد. کنکوری که منجر به نتایج خیلی درخشانی خواهد بود.
باید در کنار تلاشی که برای مطالعه، انتخاب منابع خوب و افزایش راندمان مطالعه انجام میدید به مباحث دیگری که تاثیر مستقیمی در کیفیت مطالعه دارد هم دقت کنید و توجه کنید. تمام انرژی و تمام تمرکزتان را روی دروسی که مستقیم در کنکور می آید متمرکز نکنید. بلکه به عواملی که کمک می کند با حس خوب درس بخوانید و راندمان کارتان را افزایش بدهد باید برنامه داشته باشید.
عوامل موثر:
یکسری اصول موفقیت داریم که برای قبولی کنکور، موفقیت مالی، موفقیت شغلی و ومفقیت خانوادگی میشود از آن استفاده کرد.
برنامه ریزی متد و تکنیک دارد و باید به روش اصولی آن را یاد بگیریم. پنج اصل برای هر درس در برنامه ریزی کنکور پیش بینی شود.
- آشنایی با تک تک دروس : یک درس شامل چه سرفصل هاییست و از هر سرفصل چه سوالاتی می آید. سوالات هر قسمت به چه دانستنی و اطلاعاتی نیاز دارد.
- یادگیری اولیه و یادگیری ماهیت کلی درس
- رفع اشکال و تکمیل یادگیری: با حل تست های مفهومی اشکالاتی که دارید کشف می شود و یادگیریتان کامل می شود.
- تثبیت و تسریع یادگیری: یعنی مفاهیمی که بلد هستید در تست ها با سرعت بالا پیاده سازی کنید.
- جمع بندی و حفظ محفوظات: جزوه یا کتابی برای خواند باقی نماند.
بدلیل زمان محدود و فعالیت های متفاوت داوطلبین در صورتی که مدیریت زمان به خوبی انجام نشود، به نتیجه نخواهید رسید. استفاده از ابزارها و اپلیکیشن ها برای مدریت زمان بسیار مفید هستند. اپلیکیشنی مانند فارست که در صورت استفاده زیاد از گوشی به شما هشدار میدهد.
یکی از مسایل جدی اکثر داوطلبان کنکور دکترا نداشتن تمرکز کافی در زمان مطالعه یا سر جلسه آزمون است. این امر تا حدودی طبیعی است. زیرا در شرایط حاکم، دغدغه های بسیاری از جمله مسایل مالی، شغلی، خانوادگی، اجتماعی، حتی سیل عظیم تماس ها و پیامها در شبکه های اجتماعی مرتبا تمرکز ما را کاهش میدهد.
خیلی از داوطلبین استرس بیش از حد دارند و این استرس اجازه نمی دهد تمرکز کنند و دچار مشکلات روحی می شوند. استرس یک مکانیزم دفاعی جسمی، روانی و ذهنی است. استرس یعنی تجمیع انرژی برای دستیابی به یک هدف بزرگ اما باید مدیریت بشود و کنترل شود واز یک حدی افزایش پیدا نکند.
اگر نتوانید جمع بندی خوبی کنید و همه مطالبی که از منابع مختلف خواندید را خلاصه نکنید، همه آنجه خواندید در روز کنکور قابل استفاده نخواهد بود. باید با خلاصه برداری، هایلایت کردن، در هر بار خواند مقدار مطالبی که دارید را خلاصه کنید تا در روزهای آخر فقط خلاصه را مرور کنید
- ممکن است گاهی بخاطر کمبود یک ویتامین تعادل بدن بهم بریزد و در شما حالت خستگی و خواب آلودگی اینجاد کند. با انجام یک تست ساده و تغییر رژیم غذایی برطرف شود و راندمانتان بالاتر برود.
برای روز آزمون چکار کنید که در سه ساعت ثمره یک سال تلاش مستقیم و ثمره بیست سال تحصیلم را ببینید. شب قبل از آزمون، جمع بندی، صبحانه روز آزمون، آمادگی ذهنی در هنگام خود آزمون بسیار مهم هستند و باید به آن توجه ویژه ای بشود.